Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли колеги закупили 159 на старо - впечатления?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
    Щом съм си взел 156, значи ще си взема и 159, а гаранцията на ММ е последното нещо, което ме интересува. Притесняват ме 25000 лева, които ще хвърля на боклука за 2 години, ако е чисто нова. От друга страна обаче, ако наистина дефектите й са сериозни и скъпо струващи... Има вариант и за новата Крома или Делта, въпросът е доколко са технически идентични със 159-ката. Та затова разпитвам за мизериите, които може да направи тя след стотина хиляди километра.

Oбикновенно новите коли така са направени че да изкарат горе-доло безпроблемно гаранционните пробег/време, а след това започваш да я плащаш следващ път като поддръжка, защото за никой не е тайна новите коли какви лайна са. Изключвам японките може би

Comment

• Първоначално публикувано от ancho Покажи съобщение
      Изключвам японките може би
      Там е истината!!! Може да са грозни и скучни, но са много надеждни...

Мое мнение разбира се, все пак и аз си взех италианка (за което малко съжалчвам).
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
      Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

Comment

• Първоначално публикувано от Garvansky Покажи съобщение

Мое мнение разбира се, все пак и аз си взех италианка (за което малко съжалчвам).
        E кви та*аци ти праи 159-ката че съжаляваш

Comment

• Не издържах и реших и аз да се изкажа.
          Моята красавица изкара една руска зима на улицата, 8000 км (от общо 10000)-руски пътища с руска сол по тях и руски дупки. Не чука и не скърца. Никакви проблеми с паленето не е имало - даже когато е стояла по 3-4 дни на улицата при -25 - когато бяха новогодишните празници.
          Момичето не е кихнало, не е кашлянуло. Супер е. Издържа си в самото начало един хубав тест - 2900 км - здраво каране - почти без прекъсване за почивка. Малко коли издържат практически нонстоп такова каране.

Alfa Romeo 159 - не отстъпва на никакви други коли. Колата е върха.

(сравнявам наблюденията си с Мерцедес 190 3.0 л дизел, Митсубиши Паджеро 2.8 бензин, Ягуар 4.2, Ягуар 2.9, Ровер 75)
          Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

На колко километра е вече италианката, и защо съжаляваш?
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Първоначално публикувано от OgyG Покажи съобщение
              Не издържах и реших и аз да се изкажа.
              Моята красавица изкара една руска зима на улицата, 8000 км (от общо 10000)-руски пътища с руска сол по тях и руски дупки. Не чука и не скърца. Никакви проблеми с паленето не е имало - даже когато е стояла по 3-4 дни на улицата при -25 - когато бяха новогодишните празници.
              Момичето не е кихнало, не е кашлянуло. Супер е. Издържа си в самото начало един хубав тест - 2900 км - здраво каране - почти без прекъсване за почивка. Малко коли издържат практически нонстоп такова каране.

Alfa Romeo 159 - не отстъпва на никакви други коли. Колата е върха.

(сравнявам наблюденията си с Мерцедес 190 3.0 л дизел, Митсубиши Паджеро 2.8 бензин, Ягуар 4.2, Ягуар 2.9, Ровер 75)
              Ще е интересно и след тази зима да споделиш впечатления

П.С. Малко да съживим темата , на някого може да му е полезна
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
              Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
              Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Не съжалявай, вече попадам на трети човек, който е сменял скоростна кутия на Тойота Корола Версо непосредствено след изтичане на гаранцията
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Споделям първите си зимни впечатления,
                  Тази седмица два пъти се наложи да се откопавам, буквално, сутринта

(намерете къде е Алфата? )
                  Джапа си момичето по улиците, които не се чистят, много добре.
                  Макар че съм с автомат - идеално си върви и няма проблеми.
                  Всякакви волвота и митсубишита на съседите не могат даже от паркинга да излезат.
                  Единственният проблем е че е много ниска на 16 цолови колела и като булдозерче.
                  По късно пак ще пиша.
                  Честита Коледа и Нова Година на всички и да си пожелаем всичко най-хубаво, и никакви проблеми на нашите красавици!!!
                  НАЗДРАВЕ!!!

Comment

• тойота са таралясници, 2 нови вече взимаме и са като от салфетки правени

на авенсиса 2.0 д, най стария и уж вече изпипан двигател на 5 к май му е заминала турбината
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

• Явно не разбирате толкова или не знаете какви Тойоти да взимате, аз имам 2 и никога нищо лошо не са казвали. Вече са на по 4-5 години и са здрави като бикове...

Става въпрос за Камри 2002 и Рав 4 пак тая година ако се не лъжа...

А сега по същество: Говорейки за Тойота имах предвид японските коли като цяло, не специално тази марка, просто с нея съм си имал най-много взимане-даване. Моето мнение е че "модерното" автомобилостроене не става за нищо, просто колите в момента се правят от пълни лайна и се чупят постоянно...
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V
                      Fiat Uno 1.1 F.I.R.E.

Comment

Явно не разбирате толкова или не знаете какви Тойоти да взимате, аз имам 2 и никога нищо лошо не са казвали. Вече са на по 4-5 години и са здрави като бикове...

Ето това подчертаното е ключа от палатката за здравината..,,

Иначе никога не е имало и няма да има кола без дефекти Просто едни с повече, а други с по-малко..
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                        exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                        ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                        ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                        by RUBIG service

Comment

Явно не разбирате толкова или не знаете какви Тойоти да взимате, аз имам 2 и никога нищо лошо не са казвали. Вече са на по 4-5 години и са здрави като бикове...

А сега по същество: Говорейки за Тойота имах предвид японските коли като цяло, не специално тази марка, просто с нея съм си имал най-много взимане-даване. Моето мнение е че "модерното" автомобилостроене не става за нищо, просто колите в момента се правят от пълни лайна и се чупят постоянно...
                          камри продава ли се въобще официално в България ?

а пък за рав 4 мога да ти разкажа как в семейството на един приятел имаха 2 и общо взето единия постоянно беше в сервиз
                          sigpic
                          днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от OgyG Покажи съобщение
                            Споделям първите си зимни впечатления,
                            Тази седмица два пъти се наложи да се откопавам, буквално, сутринта

(намерете къде е Алфата? )
                            Джапа си момичето по улиците, които не се чистят, много добре.
                            Макар че съм с автомат - идеално си върви и няма проблеми.
                            Всякакви волвота и митсубишита на съседите не могат даже от паркинга да излезат.
                            Единственният проблем е че е много ниска на 16 цолови колела и като булдозерче.
                            По късно пак ще пиша.
                            Честита Коледа и Нова Година на всички и да си пожелаем всичко най-хубаво, и никакви проблеми на нашите красавици!!!
                            НАЗДРАВЕ!!!
                            Ех, как ти завиждам за снега, тука в София няма една снежинка, а и в цяла България. А това разваля малко коледното настроение А италианците като са проектирали 159-ката не са и мечтали за толкова сняг..
                            Lexus IS200

Comment

• И още вали сняг !!!
                              Аз съм като булдозерче по пътя .
                              Да ви пожелая и на вас сняг за новата година!
                              А италианците като са проектирали 159-ката не са и мечтали за толкова сняг..
                              но са я проектирали много добре - и момичето си върви почти навсякъде.
                              Last edited by OgyG; d.m.y г., 22:26.

Comment

• аз вече имам 3 оферти и до средата на януари трябва да реша ... 1.9 8V JTD, 1.9JTS и 2.4JTD ...
                                колите не са в България
                                цените им са сравнително близки и на 3-те
                                мисля си за 1.9 8V JTD-то защото ми е познат вече мотора и откъм динамика ще ми е достатъчен, все пак колата ще е ежедневна и ще се вози семейството ... пък и поддръжката ми е позната на този мотор .. за разхода на гориво знам че 159 си е лакома
                                интересното при тази 1.9 която ми е оферирана е че е доста богато оборудването, а и 3-те коли са на по-точно 2 години .. ако някой е запознат с 1.9 бензина нека сподели все пак щото още размишлявам .. 2.4 определно мисля да го пропусна .. не ми трябват конски сили в този случай, а търся нормално обслужване на автомобила, съобразено що годе с разходите и приходите на семейството ми ...

Поздрави на всички и весело посрещане на 2010-та
                                Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                                Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Working...
                                X